Regler för slots

Regler för slots är som regel ganska enkla

Beroende på om spelet är mer modernt eller klassiskt, och tidpunkten då slotsen skapades, har den mer eller mindre funktioner. Man kan i stort sett säga att funktionerna och vinsttabellen är de enda regler som dessa slots har. Andra funktioner som påverkar hur slots spelas är bonusvillkor och omsättningskrav. Dessa senare varierar kraftigt från en sajt till en annan och har olika former.

Funktioner

Spelaren bör kolla igenom vilka inställningarna som finns på slottten och vad de innebär. Som mest finns dessa funktioner:

  • Myntenhet, insats, bet. Brukligt är att dessa varierar från 0,01 och uppåt
  • Coins, antalet mynt
  • Vinstlinjer. För de klassiska kan dessa vara från 1 till 5. Modernare kan ha upp till 234 eller ännu fler och kallas då mest för vinstvägar
  • Oftast kan man ställa in max för maximal insats
  • Autospel betyder att man spelar spinn med samma inställningar automatiskt

Dessa är funktioner i grundspelet, för bonusspel kommer så kallad Gamble-funktion eller annan specialare som kan vara väldigt olika från spel till spel, och särskilt för slots av olika speltillverkare.

Omsättningskrav

Den som accepterat bonus, exempelvis välkomstbonus, skall var uppmärksam på kravet att omsätta bonusen. Detta beror på att bonusen är till för att spela av så att den inte kan tas ut i reda pengar. Omsättningskravet kan variera från omkring 20 gånger och upp till 45 gånger. Sedan så räknas inte allt som omsättning till 100 procent, för en del casinospel 0 procent och andra 10 - 20 eller 30. Slots räknas som regel alltid till fulla 100 procent. Dessutom kan insatsens storlek vara begränsad för ett enda spinn till en viss summa. Exempelvis 5 euro, eller 50 kronor, är vad man maximalt får satsa för ett snurr med aktuell slots.

Sammanfattningsvis kan man säga att slots är ett förströelsespel som man kan vinna om turen står en bi. Men över tid och rent matematiskt sett betalar slots ut cirka 94 till 98 procent av insatserna, mindre för slots med progressiva jackpottar.