Jimi Hendrix

NetEnt, är en svensk spelutvecklare som har lanserat en serie med spelautomater med musik tema - NetEnt rock-serie – sloterna bygger på samarbeten mellan spelutvecklare och musiker. I januari 2016 så släpptes Guns N'Roses där du i sloten direkt kan lyssna på musik från rockbandet. I sloten Jimi Hendrix finns allt du kan förvänta dig av gitarrsolisten, från underbara solon till symboler med hans ansiktsuttryck. Om du inte vet speciellt mycket om Jimi Hendrix så är sloten ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om en av rockmusikens främsta gitarrister. 

Jimi Hendrix var en av 60-talets mest berömda musiker med hits som Purple Haze, Hey Joe och Little Wing. Fiender Stratocaster-gitarrer är härlig att titta på och givetvis att lyssna på, speciellt när de är i händerna på en sådan kreativ och inspirerande musiker som Jimi Hendrix. Detta är en speciell typ av elgitarr som designades 1954 och den har en förlängd överdel som är speciellt utformade för att ge bra balans åt gitarren.

Bonusrunda med extraspel

Underbar detaljrik grafik och animeringar hjälper till att skapa en stämning som ytterligare lyfts av ljud och musik från Jimi Hendrix själv. NetEnt har fulla rättigheter till Jimi Hendrix som varumärke och det innebär att musik såväl som grafik är äkta. En retorinspirerad 3D grafik and animerade symboler baserade på hundratals ansiktsuttryck av Jimi Hendrix bidrar till att skapa en fantastisk spelupplevelse. Gitarrhjältens bästa och mest kända verk spelar i bakgrunden medan du kan fokuserar dig på sloten. Till skillnad från Guns N' Roses kan du inte välja låt men urvalet av låtar och den häftiga blandningen av hits bland annat Foxy Lady, Purple Haze, Crosstown Traffic och Little Wing kompenserar för att du inte har friheten att själv välja låt. Om du har turen att få en bonusrunda, eller ett speciellt extraspel, så får du dessutom en extra musik gåva där andra hits från Jimi Hendrixs stora repertoar ljuder ut ur högtalarna eller hörlurarna.

Symboler och bonusfunktioner

Denna slot har symboler and färgsättning som andas 60- och 70-tal. Sloten är tecknad i en stil som för tankarna till Flower Power. Klassiska symboler som 10, knekt, och ess blandas med symboler som är associerade till rockartisten och tidsepoken då han spelade, exempelvis ett öga och ett peace-tecken.

Rockposer och en rad olika designs på Jimi Hendrixs elgitarr av märket Fendo Stratocaster används i sloten. Om du har tur och vinner stort eller får en bonusrunda så aktiveras ett extra pris med animerade filmsekvenser som är gjorda i samma retrostil som sloten. 

Sloten har sex olika bonusfunktioner och fokus är på gratissnurrar och det är i detta läge som du får chansen att kamma hem fina vinster. Om du i bonusfunktionen Pick and Click får upp tre brinnande gitarrer så startar Jimi Hendrix Free Spins 1 – Crosstown Traffic Free Spins. Denna bonusrunda erbjuder sex Free Spins. Du får också ett hjul som förvandlats till wild.